Matematică, întrebare adresată de andreealexa5, 8 ani în urmă

1. Pentru descompunerea in factori a expresiei algebrice
 {x}^{2}  - 4xy +  {4y}^{2}
folosesti formula:
a)
 {a}^{2}  -  {b}^{2}
b)
 {a}^{2}  - 2ab +  {b}^{2}
c)
 {a}^{2}  + 2ab +  {b}^{2}
d)
 {a}^{2}  +  {b}^{2}

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de EVERGREEN
6

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

folosesti formula: b) a²-2ab+b²

x²-4xy+4y² = x²-4xy+(2y)² = (x-2y)²


andreealexa5: mersi fumosss
Răspuns de targoviste44
2

\it x^2-4xy+4y^2=x^2-2\cdot x\cdot2y+(2y)^2=(x-2y)^2\\ \\ Am\ folosit\ formula:\ \ a^2-2ab+b^2=(a-b)^2


andreealexa5: multumesc frumos
Alte întrebări interesante