Limba română, întrebare adresată de meirosuroxna, 9 ani în urmă

1.Redacteaza o compunere de 10 randuri in care sa-ti exprimi opinia despre semnificatia enuntului:Hai mai bine despre copilarie sa povestim caci ea singura este vesela si nevinovata.
2:Scrie functia sintactica a cuvintelor: pe care,produc,factori,esentiali,din enuntul: Vulcanii si materiile pe care le produc sunt factori esentiali pentru viata pe pamant.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dutache
59
Copilaria este cea mai frumoasa parte a vietii unui om .Fiecare om are pacate ,dar niciunul nu a fost facut in copilarie .Cand suntem mici nu constientizam ce facem.Unii copii isi pierd copilaria foarte repede deoarece se maturizeaza foarte rapid,ceea ce este foarte trist.In perioada copilariei trebuie sa ne jucam sa invatam lucruri noi sa ne facem prieteni inca din gradinta si din clasele primare.Acei prieteni ne vor ajuta in clipele grele din viata.
pe care->conjuntie compusa (nu are fct sint)
le produc->predicat verbal
sunt factori >se ia si cuvantul sunt deoarece impreuna formeaza predicatul nominal iar factori e nume predicativ
esentiali ->atribut adjectival

Răspuns de miruniki
76


1.In opinia mea, autorul dorestre sa readuca in sufletul cititorului inocenta si frumusetea copilariei.

Prin aparitia adjectivelor "vesela" si "nevinovata" se arata nostalgia si bucuria sincera si inocenta a autorului,mesajul pe care acesta vrea sa il transmita este legat de onestitatea unui suflet de copil, dar si de fericirea pura din ochii unui innocent copil.

De asemenea,prin aparitia verbului la mod conjunctiv "sa povestim" se arata regretul autorului fata de trecerea ireversibila timpului  si dorinta acestuia de a se intoarce inapoi in timp pentru a retrai emotiile  acelei perioade.

Enuntul semnifica nostalgia dar si emotia scriitorului si este indemnul autorului de a ne trai cat mai putem copilaria.

scuze daca nu iti place, dar cred ca ar trebui sa mai lucrezi putin la final.

Alte întrebări interesante