Fizică, întrebare adresată de gabriel2050, 7 ani în urmă

1.Sarcina electrică este o ............ fizica, care masoara starea de ....... a unui corp; este notata cu litera ...... si se masoara in: a) volt; b) coulomb; c) ohm; d) amper;
2.Intensitatea curentului electric este o marime fizica care ne arata cat de intens este........; este notata cu litera .........si se măsoară în : a) volt; b) coulomb; c) ohm; d) amper;
3.Tensiunea electrica este o marime fizica notata cu litera......sau cu litera ......... si se măsoară în : a) volt; b) coulomb; c) ohm; d) amper;
4. Rezistenta electrica este o marime ............ notată cu litera ............ care ne arată.............. se opune un conductor la trecerea ................ prin el; este notată cu litera ....... și se măsoară în: a) volt; b) coulomb; c) ohm; d) amper;
5. Unitatea de măsură în S.I. a mărimii fizice egală cu raportul dintre tensiunea electrică si intensitatea curentului electric este: a) V; b)Ω c) A d) J
6. Instrumente de măsură:
a) Ampermetru - instrument pentru măsurarea ......... se conectează ..........
b) Voltmetru - instrument pentru măsurarea .......... se conectează .............
c) Ohmetru - instrument pentru măsurarea .. se conectează..................
7. Completați spațiile libere:
Curentul electric este.............................
T.e.m. a generatorului este egală cu suma dintre.................,
. şi.................
Intensitatea curentului electric printr-un circuit este direct proporțională cu........... .......a generatorului şi .............. totală a circuitului. Cele trei efecte ale curentului electric sunt:.............................​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de HawkEyed
1

Răspuns:

1) Sarcina electrică este o mărime fizică, care măsoară starea de încărcare electrică a unui corp; este notată cu litera Q și se măsoară în  coulombi (simbol C).

2) Intensitatea curentului electric este o mărime fizică care ne arată cât de intens este fluxul de încărcare electrică care trece printr-un conductor într-o unitate de timp; este notată cu litera I și se măsoară în amperi (simbol A).

3) Tensiunea electrică este o mărime fizică notată cu litera V sau U și se măsoară în volți (simbol V).

4) Rezistența electrică este o mărime fizică notată cu litera R, care ne arată cât de mult se opune un conductor la trecerea curentului electric prin el; este notata cu litera R și se măsoară în ohmi (simbol Ω).

5) Unitatea de măsură în S.I. a mărimii fizice egală cu raportul dintre tensiunea electrică și intensitatea curentului electric este b) Ω.

6) Instrumente de măsură:

a) Ampermetru - instrument pentru măsurarea intensitatii curentului electric într-un circuit electric, se conectează în serie cu circuitul electric .

b) Voltmetru - instrument pentru măsurarea tensiunii dintre două puncte dintr-un circuit. se conectează în paralel cu circuitul electric.

c) Ohmetru - instrument pentru măsurarea rezistenței electrice a unui conductor, se conectează în paralel cu conductorul a cărui rezistență se măsoară.

7) Curentul electric este fluxul de sarcini electrice care se deplasează printr-un circuit electric. Tensiunea electromotoare (T.E.M.) a generatorului este egală cu suma dintre c.d.p.-ul generatorului (tensiunea electrică furnizată de generator) și căderea de tensiune (pierderea de tensiune) în circuit.        

    Intensitatea curentului electric printr-un circuit este direct proporțională cu tensiunea electromotoare a generatorului și invers proporțională cu rezistența totală a circuitului.  

      Cele trei efecte ale curentului electric sunt:

  • efectul termic
  • efectul magnetic
  • efectul chimic

gabriel2050: mersi mult
Alte întrebări interesante