Biologie, întrebare adresată de ioanamonicazaha, 8 ani în urmă

1. Studiază cu atenție planșa de mai jos. Descrie în trei enunțuri Circuitul apei în natură, folosind termenii-cheie de pe etichetele colorate. evaporare vapori 111 precipitații​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bz1
2

RASPUNS : apa din rauri se evapora, ridicandu-se sub forma de vapori in atmosfera. Pe urma se intoarce pe suprafata pmantului prin ploaie/ninsoare, este absorbita de pamant si iese prin izvoare, circula prin rauri/lacuri/mari/oceane si pe urma se evapora iarasi.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Circuitul apei în natură este un fenomen natural ce descrie mişcarea apei la suprafaţa pământului, în atmosferă şi sub pământ. Este important însă cum explicăm circuitul apei în natură pe înțelesul copiilor, astfel încât să înțeleagă și cum se produc cele mai frecvente fenomene meteorologice naturale.

Circuitul apei în natură se traduce prin faptul că apa circulă constant dintr-un loc în altul prin evaporare, condensare, precipitaţii sau colectare. Soarele este o forţă determinantă în circuitul apei în natură.

Ce înseamnă circuitul apei în natură

În natură apa se găsește în stare lichidă – în mări, râuri, lacuri, oceane,  în stare solidă -în ghețari și în stare gazoasă – în nori. Acestea se numesc stări de agregare. Prin intermediul fenomenelor de evaporare, condensare și solidificare apa trece dintr-o stare de agregare în alta, circulând în atmosferă.

Răspuns de sofiaioanapetrache81
1

Explicație:

Din precipitații vine evaporarea și dupa aceea se fac vapori.

Alte întrebări interesante