Istorie, întrebare adresată de curpedinsilver, 8 ani în urmă

1. Subliniați caracterul societății arabe de la începutul secolului al VII-lea. 2. Cum răspundea doctrina lui Mahomed nevoilor societății lor? 3. Cum se explică influențele iudaismului și creștinismului asupra învățăturii islamice? 4. Explicați imaginea negativă a lui Mahomed la cronicarul bizantin (doc. b.)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de balajradualin
0

Răspuns:

1.Societatea arabă în secolul al VII-lea era una destul de slab organizată, tribală și lipsită de elementele de unitate și coeziune profunde care definesc o cultură și o națiune.

2. Învățătura propusă și dezvoltată de către Mahomed a răspuns pe deplin pentru trezirea spirituală, militară și culturală a tuturor arabilor în secolele următoare. Lumea arabă devine foarte repede o putere de temut în Asia, Africa și Europa tocmai datorită religiei musulmane.

3. Influențele iudaismului și creștinismului asupra învățăturii islamice pot fi explicate din cauza propagării și circulației ideilor și conceptelor filosofice pe spații largi în lumea antică și medievală. De asemenea, în cazul iudaismului și credinței musulmane, discutăm despre popoare cu o istorie asemănătoare și cu o origine semitică comună.

4. Imperiul bizantin în acea perioadă se considera a fi și chiar era cea mai evoluată formă de civilizație a vremii și se revendica din tradiția veche a civilizației romane. Este firesc astfel că cronicarii bizantini tratau cu indiferență și cu superioritate subiectele despre popoarele din jur pe care le considerau barbare și inculte.

Explicație:


skyeez: uwu
Alte întrebări interesante