1. Transcrietii o idee principala și una secundara din textul dat.
2. Care este modul de expunere predominant?
3. Cine este naratorul povestirii?
4. Transcrieri o figura de stil, precizând și ce fel de figura de stil este aceasta.
5. Compuneți un text de 25 de rânduri in care să argumentați de ce este bine să înveți la școală.
VA ROG MULT AJUTAȚI-MĂ CÂT MAI REPEDE, va dau coroana+ puncte
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
2. Modul de expunere predominant este narațiunea.
3. Naratorul poveștii este autorul.
4. "mai toate țările erau bântuite de războaie"-imagine vizuală
5. Să fii informat nu este niciodată un dezavantaj și, în opinia mea, o zi în care nu ai învățat nimic și nu ți-ai îmbogățit cunoștințele, este o zi pierdută.
Haideți să privim lucrurile în felul următor: la școală petrecem, de cele mai multe ori, șase ore dintr-o zi, cinci zile pe săptămână, minim zece ani. Nu ar fi păcat să pierdem acest timp doar pentru că noi considerăm că avem lucruri mai bune de făcut?
Avem nevoie de cunoștințele de la școală pentru a înțelege ce se întâmplă în jurul nostru, fie că este vorba de științele umaniste, cum ar fi sociologia și geografia, sau că este vorba de științele exacte, cum ar fi biologia și chimia.
Învățăm ca să fim mândri de noi și de ceea ce realizăm, dar și să îi facem mândri pe părinții noștri, care vor să știe că ne clădim, pas cu pas, un viitor sigur.
Un alt motiv pentru care ar trebui să învățăm este pentru că aceasta este cea mai potrivită perioadă pentru acest lucru. Toate lucrurile trebuie făcute la timpul lor, pentru că dacă le amânăm, nu vom mai avea timp sau răbdare pentru a le îndeplini mai târziu.
Învățăm mai ușor când suntem mai tineri. Cu cât înaintăm în vârstă, învățatul lucrurilor noi devine mai dificil, iar timpul nostru este tot mai scurt.
” Cine nu cunoaște istoria, riscă să o repete. ” spunea Nicolae Iorga. Avem nevoie de cunoștințele acumulate în școală pentru a înțelege istoria și pentru a încerca să învățăm din greșelile strămoșilor noștri.
Să înveți la diferite materii te ajută să vizualizezi ceea ce ți-ar plăcea să faci pe viitor, dar și la ceea ce ai fi bun. Dacă înveți, poți merge chiar și la diferite concursuri și olimpiade, unde ai putea câștiga diferite premii și diplome care te-ar ajuta în viitoarea ta carieră. De asemenea, acestea te dezvoltă și te maturizează.
Cu toții spun că viața ta începe atunci când zona ta de confort se termină. Învățatul este ceva ce ne poate ajuta să ieșim din zona noastră de confort. Este la îndemâna oricui și, la materiile favorizate de noi, putem îmbina chiar utilul cu plăcutul!
În concluzie, să înveți îți aduce mult mai multe beneficii și îți deschide multe uși. :)