Matematică, întrebare adresată de sancraianadrian, 9 ani în urmă

10-{10-[10-(10-2*x)]}:10=10

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de RarES123111
0
10-{10-[10-(10-2*x)]}=10:10
10-{10-[10-(10-2*x)]}=1
10-[10-(10-2*x)]}=-9
10-(10-2*x)]}=-19
10-2*x=-29
2*x=-39
de aici nush
Răspuns de Utilizator anonim
8
10- { 10- [10- ( 10- 2x)]} :10=10
      { 10- [10- ( 10- 2x)]} :10=10-10
      { 10- [10- ( 10- 2x)]} :10=  0
        10- [10- ( 10- 2x)]      =10·0
        10- [10- ( 10- 2x)]      = 0
             [10- ( 10- 2x)]      =10- 0
              10- ( 10- 2x)       =10
                    ( 10- 2x)      =10-10
                       10- 2x      = 0
                             2x     =10- 0
                             2x     =10
                               x     =10:2
                               x      = 5

probă:
10- { 10- [10- ( 10- 2·5)]} :10=10
10- { 10- [10- ( 10- 10)]} :10=10
10- [10- (10- 0)] :10= 10
 10- (10-10) :10 =10
 10- 0:10 =10
 10-  0 =10
 10 =10
                  
                     

Utilizator anonim: Cu drag!
Alte întrebări interesante