Limba română, întrebare adresată de marinadudu21, 8 ani în urmă

11. Numarul grupurilor de sunete care apar în secvenţa: Dudul (Morus) sau agud, este un gen de 10-16 specii de foioase care crese în regiunile temperate sau subtropicale din Asia, Africa, Europa şi America de Nord, majoritatea speciilor fiind originare din Asia. este corect indicat în varianta de răspuns: Vor fi luate în calcul toate grupurile de sunete, chiar dacă se repetă. a. diftong: 5, triftong: 1, hiat: 6; b. diftong: 5, hiat: 6; c. diftong: 5, triftong: 1, hiat: 5; d. diftong: 6, hiat: 5.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danait
1

Dudul (Morus) sau agud, este *[ieste] un gen de 10-16 specii de foioase care cresc în regiunile temperate sau subtropicale din Asia, Africa, Europa şi America de Nord, majoritatea speciilor fiind originare din Asia.

a. diftong: 5, triftong: 1, hiat: 6;

Atunci când stabilim grupurile de sunete, DESPĂRȚIM MEREU ÎN SILABE, astfel eliminăm confuziile, de exemplu: specii, speciilor. Poate suntem tentați să spunem că în ambele situații avem diftong, dar nu este așa:

  • spe-cii (diftong);
  • spe-ci-i-lor (hiat);

Alte "tipsuri", de exemplu cum identificăm un fals diftong: niciodată [n i ç o d a t ă] - "io" nu este diftong, pot fi aflate la:

https://brainly.ro/tema/6110952

Alte întrebări interesante