Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

12. Alcătuieşte, în spaţiul rezervat, un portret verbal al profesorului (evidenţiindu-i profilul intelectual, trăsăturile morale, valorile), aşa cum apare acest personaj într-un text din literatura română. (Numeşte textul şi autorul.)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de BigBigNooB
1

Răspuns: Sper ca te ajuta :)

In romanul "Moromeții" de Marin Preda, profesorul este un personaj important care joacă un rol esențial în viața protagoniștilor. Profilul intelectual al profesorului este unul impresionant, el fiind un om cultivat și pasionat de cunoaștere. El este un bun cunoscător al istoriei și literaturii, iar în timpul șederii sale în satul Moromeții, își face un nume datorită cunoștințelor sale profunde.

Din punct de vedere moral, profesorul este un personaj cu trăsături nobile. El este un om onest și integru, care se preocupă în mod constant de bunăstarea oamenilor din satul său. El este un luptător pentru dreptate și egalitate, iar aceste calități îl fac să fie apreciat și respectat de către cei din jur.

În ceea ce privește valorile, profesorul are o adâncă credință în puterea cunoașterii și a educației. El crede cu tărie că prin studiu și muncă, oamenii pot îmbunătăți propria lor viață și pot contribui la binele comunității. De asemenea, profesorul valorizează importanța solidarității și a ajutorării celor din nevoie, ceea ce îl face un lider moral în satul Moromeții.

Alte întrebări interesante