Limba română, întrebare adresată de alina12352, 7 ani în urmă

Am nevoie de ajutor dau coroana!! Redactati o compunere in care sa prezentați o întâmplare hazlie petrecuta in timpul orei de sport. Introduceti in compunerea voastră o secventa discriptiva maxim 15 randuri! Va rog dau coroana ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farfuridi1234
0

În școala verisoarei mele sunt 2 veri primari. Tații lor sunt frați, iar  verii Iorgu se înțeleg destul de bine dat fiind că sunt de aceeași vârstă. Ambii sunt clasa a 7-a, dar Alex este la A, iar Emil la D. Verișoara mea este în clasa a 7-a A, colegă cu Alex.

Anul acesta, în școală a venit un profesor nou de sport. Este tânăr, plin de entuziasm și atletic. Alex, iubește și el sportul, este înscris la clubul de Rugby. Având multe deplasări, până acum s-a cam învoit de la multe ore printre care și orele de sport.

Astăzi verișoara are prima probă sportivă pentru notă. Alex l-a anunțat pe profesor cu o săptămână înainte că nu v-a veni. Deoarece profesorul îi strigă pe toți după numele de familie, băieții din clasă l-au convins pe vărul lui Alex, Marcel să vină să dea el proba.

Profesorul face prezența. Îl strigă pe Iorgu.

- Prezent, domn profesor! răspunse Marcel Iorgu, vărul lui Alex!

- Parcă aveai deplasare, așa mi-ai spus săptămâna trecută.

- Da, domn profesor, însă s-a amânat, spuse emoționat Marcel.

- Aaa, un moment să verific aplicația de pariuri sportive. Parcă am pus un bilet pe meciul tău. Dacă s-a amânat să-mi retrag și eu banii.

Profesorul se uita în telefon, băieții mustăceau de râs pană când unul dintre  ei a luat o minge și l-a lovit pe umăr pe altul. Astfel încât au reușit să râdă sub pretextul mingiei.

- Văd că vă amuzați doar de la o minge!

- Da, domn profesor așa suntem noi, au răspuns câțiva în cor.

- Iorgu văd că echipa ta joacă. Scorul este încă egal. Un gol este dat de însuși Iorgu. Ce-mi poți spune?

- Hmm, mârâi Marcel!

- Domn profesor, e aplicația fake, strigă un băiat mai solid.

- Lămâie este prezent?

- Prezent!

După ce a terminat prezența profesorul i-a instruit, iar aoi a dat drumu la probe. LA finalul orei, după probe, Iorgu Marcel s-a clasat printre ultimii băieți.

- Iorgu, de la mine ai nota 8, însă această notă e fake! Băieți săi spuneți adevăratului Iorgu că îl aștept săptămâna viitoare să dea proba!

- Da, domn profesor!

Alte întrebări interesante