Limba română, întrebare adresată de CocaColaMan, 8 ani în urmă

12. Desenează și descrie animalul tău preferat(cămila), orientându-te după întrebările următoare:
. Ce caracteristici fizice are? (Oferă informații despre constituția, blana, pielea, ochii lui etc.)
. lui? Ce specie este? (pisicăfluture/pește//
. produce felul cum arată blana, pielea, ?
• De ce îți place acest animal?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariamurasco7
1

Cămilă

Origine

Camila este un animal cu copite, de mari dimensiuni care este cel mai adesea intalnita in zonele fierbinti din deserturile din nordul Africii dar si in Orientul Mijlociu si anumite deserturi din Australia.

Se crede ca aceste animale erbivore rumegatoare au fost domesticate pentru prima oara in urma cu 5000 de ani, prin urmare, camilele au fost vitale pentru oameni, nu doar pentru a-i ajuta la transport ci si prin laptele, carnea si pielea lor.

Hrana

Desi in principal camila este caracterizata ca un animal erbivor, aceasta uneori mesteca oase si hoituri pentru a-si suplimenta dieta.

Fiind adaptata traiului greu din desert, camila mananca totodata plante dure si spinoase, pe care alte animale le evita.

Camila are capacitatea de a stoca in cocoasa energia provenita de la apa si mancare, asadar poate supravietui mult timp in conditii grele.

Totodata, poate bea pana la 180 de litri de apa intr-un timp foarte scurt.

Aspect/Caracteristici

Ca si aspect fizic, camila este cea dromader (cu o singura cocoasa) si camila bactriana (cu doua cocoase), este de culoare crem maronie, picioare lungi copitate, ochi mari cu strat dublu de gene lungi ce le protejeaza vederea in timpul furtunilor de nisip.

Alte întrebări interesante