Limba română, întrebare adresată de gperikkristian54, 7 ani în urmă

15. Scrie un text, de 10-12 rânduri, în care să-i explici lui John de ce este bine să aibă o alimentație diversificată. În compunerea ta vei respecta următoarele cerinţe: - să explici în ce constă alimentația diversificată; - să prezinți două motive pentru care este bine să avem o alimentație diversificată; - să îi dai un titlu potrivit; să respecţi cele trei părți ale compunerii: intro- ducere, cuprins, încheiere; să ai grijă la scrierea corectă a cuvintelor şi la așezarea textului în pagină. va rog mult nu imi vin idei​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Jo0
1

Răspuns:

Explicație:

Importanța unei alimentații diversificate

O alimentație diversificată înseamnă să mănânci o varietate de alimente diferite, cum ar fi legume, fructe, cereale, proteine, lactate și grăsimi sănătoase.

Este important să ai o alimentație diversificată deoarece fiecare aliment in parte are  vitamine, minerale, fibre sau proteine, care ajută corpul să funcționeze corect și să crească și să se dezvolte sănătos. Dacă mănânci doar un anumit tip de alimente, nu vei obține toate substanțele nutritive de care ai nevoie și corpul tău poate avea probleme de sănătate.

De exemplu, legumele și fructele conțin vitamine care ajută la întărirea sistemului imunitar și la menținerea sănătății ochilor și pielii.  Laptele conține calciu, care ajută la dezvoltarea oaselor și a dinților.

Prin urmare, este important să ai o alimentație diversificată, astfel încât să poți obține toate substanțele nutritive necesare pentru a fi sănătos și puternic.

Sper sa te poti inspira si sa il adaugi pe John cam unde crezi....

Alte întrebări interesante