16. Descompuneți în factori:
a) x² - 6x +11x - 6;
c)x²-x²-14x + 24;
b) x² + 3x² - 6x-8;
d) x³ + 6x² + 12x +8
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Salut,
a)
x² - 6x + 11x - 6
pentru a rezolva, trebuie inceput cu ecuația -6x + 11x
-6x + 11x => (-6 + 11)x => 5x
*după cum am aflat -6x+11x = 5x așa că:
Răspuns: x² + 5x - 6
b)
x² - x² - 14x + 24
Deoarece două opuse adună până la 0, le eliminăm din expresie:
Răspuns: -14x + 24
c)
x² + 3x² - 6x-8
Dacă un termen nu are coeficient, se consideră că coeficientul este 1, așa că:
1x²+ 3x² - 6x - 8 =>
Colectăm termeni similari prin adăugarea coeficienților lor, de unde:
(1 + 3)x² - 6x - 8 =>
adăugăm numerele din paranteză:
Răspuns: 4x² - 6x - 8
d)
x³ + 6x² + 12x + 8
Vom scrie expresia ca produs 2 cu factorii x și 2:
x³ + 3 × x² × 2 + 12x + 8 =>
x³ + 3 × x² × 2 + 3×x× 4 + 8 =>
x³ + 3 × x² × 2 + 3 ×x× 4 + 2³ =>
x³ + 3 × x² × 2 + 3 ×x× 2² + 2³ =>
Folosim a³ + 3a²b + 3ab² + b³ = ( a + b ) ³ pentru a factoriza expresia:
Răspuns: (x+2)³
Sper că te-am ajutat și n-ar strica o coroană că o luat o grămadă de timp sa scriu raspunsul
Alte întrebări interesante
Biologie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Istorie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Biologie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă