Istorie, întrebare adresată de nkmmuntean, 8 ani în urmă

De scris educația pentru copii din Sparta


nkmmuntean: se posted pe la Ora 20(dacă poți repede scrii)
alexiadanca6: nuj incerc
alexiadanca6: doar ca tre sa sun o profa de mate și poate dupa
nkmmuntean: :( nu,nu a să pot să întru aici mai pe urmă
nkmmuntean: Am 5 procente
alexiadanca6: bine

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexiadanca6
1

Numi mai amintesc sigur lectia însă dacă nu ma înșel era despre matematicieni și mulți alți experți, profesioniști în diverse materiale copii fiind norocoși ca iau avut....Era ceva de genu? Dacă da sar putea sa ți-l fac...De nu ma uit în coietul cu lectia respectiva de acum un an:)


alexiadanca6: Educația era foarte importanta pentru spartani/greci antici.Acestia învățau scrisul cititul actoria muzica și gimnastica. Mulți copii au avut norocul de a fi învățați de învățați ai Greciei antice, aceștia fiind:Socrate,Aristotel,Plato și Pitagora.In perioada elenistica, a avut loc o dezvoltare a cunoașterii.Constructii:cele monumentale care erau ridicate în centrul orașelor sau pe acropole.
alexiadanca6: continuare
nkmmuntean: Mulțumesc mult
alexiadanca6: Aceștia au dezvoltat 3 stiluri arhitecturale:stilul doric,ionic și de-asemenea și corintic.Ulterior la aceștia a apărut și urbanismul(mai exact știința construirii oraselor).De asemenea aceștia erau polițiști.Credeau în mai mulți zei. Zeul suprem fiind Zeus Zeiilor li se aduceau ofrande si erau cinstiți prin anumite sărbători ori olimpiade.
alexiadanca6: Cuplacere,și mult spor la scris!
alexiadanca6: politeisti inloc de polițiști scuze am corector la tastatura
nkmmuntean: Bine mulțumesc mult
alexiadanca6: cpl
alexiadanca6: np
nkmmuntean: :)
Alte întrebări interesante