16 Rezolvați prin metoda substitutiei:
4x+2y=2
3x+y=0
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Din a doua ecuatie obtinem y = -3x, asadar il inlocuim in prima ecuatie pe y cu -3x:
4x + 2•(-3x) = 2
4x - 6x = 2
-2x = 2
x = -1
Revenim la y = -3x si obtinem:
y = -3•(-1)
y = 3
4x + 2•(-3x) = 2
4x - 6x = 2
-2x = 2
x = -1
Revenim la y = -3x si obtinem:
y = -3•(-1)
y = 3
adela2611:
Mulțumesc frumos!
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă