2*(1+2+3+.....+2 013):2 014
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
2 × (1 + 2 + 3 + ... + 2013) ÷ 2014
1 + 2 + 3 + ... + 2013 -> apicam Suma lui Gauss (n × (n + 1)/2) si avem
2 × 2013(2014 + 1)/2 ÷ 2014 =
= 2013 × 2014 ÷ 2014 =
= 2013
1 + 2 + 3 + ... + 2013 -> apicam Suma lui Gauss (n × (n + 1)/2) si avem
2 × 2013(2014 + 1)/2 ÷ 2014 =
= 2013 × 2014 ÷ 2014 =
= 2013
Răspuns de
0
Pai in paranteza ai suma gauss si vei avea: 2[2013x(1+3013)supra 2]:2014=2(2013x2014 supra 2):2014 =2(4054182 supra 2):2014= 2x2027091:2014=2x1006,5=2013
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Fizică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă