Matematică, întrebare adresată de laurentiulamaitza, 9 ani în urmă

-2×[3-(-6):(-9)]-2×[5-(-7)] = ?


nitugheorghe57: undeva este o gresala
nitugheorghe57: trimite exercițiu corect ptr a se putea lucra pe el!
laurentiulamaitza: pai este (-6)*2 si ne-a zis sa scriem fara puteri ca inca nu le-am facut
nitugheorghe57: trimite o corect enunțul si te ajutam ok???

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bianca832
0

-2×[3-(-6):(-9)]-2×[5-(-7)]=

=-2×[3+6:(-9)]-2×(5+7)=

 =  - 2(3 -  \frac{6}{9} ) - 2 \times 12 =

 =  - 2 \times  \frac{7}{3}  - 24 =

 =  \frac{14}{3}  - 24 =

 =  -  \frac{86 }{3}

Alte întrebări interesante