Matematică, întrebare adresată de andreeaturculet69, 9 ani în urmă

2(3x+4)-5(2x-3)-2=7(2x-4)+2(-5x)+3x. x =?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ginagi89
1

Răspuns:

Sper ca te am ajuta!Jos in chenarul acela ti am scris regala semnelor.

Anexe:

andreeaturculet69: Multumesc foarte mult!!!
ginagi89: Npk
Răspuns de iustinelb6
1

2(3x+4)-5(2x-÷)-2=7(2x-4)+2(-5x)×3x

6x+8-10x+15-2=14x-28-10+3

10x cu 10x se reduc (se teie)

si avem;

6x+8+15-2=14x-28+3x

6x+21=17x-28

6x-17x=-28-21

-11x=49

x=49/11

Sper ca te-am ajutat

Baftă!


iustinelb6: vezi ca daca mai ai exerciții de acest fel le poti rezolva pe aplicația photomath
andreeaturculet69: Mulțumesc mult
iustinelb6: cu mare placere
Alte întrebări interesante