2(3x+5)-(x+14)=3(x-2)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
5
6x+10-x-14=3x-6
6x-x-3x=-6-10+14
2x=-2
x=-1
Il poti adauga la cel mai bun? Multumesc.
6x-x-3x=-6-10+14
2x=-2
x=-1
Il poti adauga la cel mai bun? Multumesc.
Răspuns de
3
2(3x+5)-(x+14)=3(x-2)desfiintezi parantezele. minusul in fata oricarei paranteze schimba semnele cand paranteza se desfiinteaza. adica daca am minus in fara parantezei si plus in paranteza, cand voi desfiinta paranteza semnul plus se va transforma in minus
2×3x+2×5-x-14=3x-2×3
6x+10-x-14=3x-6
6x-x+10-14=3x-6
5x-4=3x-6
5x-3x=-6+4
2x=-2
x=-2:2
x=-1
2×3x+2×5-x-14=3x-2×3
6x+10-x-14=3x-6
6x-x+10-14=3x-6
5x-4=3x-6
5x-3x=-6+4
2x=-2
x=-2:2
x=-1
Alte întrebări interesante
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Fizică,
10 ani în urmă