Limba română, întrebare adresată de Letra2291, 8 ani în urmă

2. Cum ai aborda o temă literară, de exemplu „Floare", disciplinar pluridisciplinar/ interdisciplinar? Exemplifică 1 minimum 200 de cuvinte în care să internretezi​.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
1

Răspuns:

Buna! Interesanta solicitare!

Mda, este o tema mai degraba de pedagogie decat de literatura. Daca ne vom referi la aceasta tema pentru ciclul primar, vom spune asa:

- tema poate fi abordata stiintific in cadrul disciplinei Cunoasterea mediului, unde copiii vor primi date si informatii legate de floare ( indiferent din ce specie provine), daca vrem sa legam tema si de alte discipline in cadrul aceleeasi ore de curs ( aici vine pluridisciplinaritatea), vom lucra pe grupe, adica o parte vor picta floarea, alta parte o vor modela din diverse materiale - plastilina, seminte, margele)- aceasta legandu-se de disciplina  Arte vizuale ( deen+modelaj). Apoi extindem  si solicitam copiilor sa recite poezii despre flor ( Lb Romana) sau sa lucreze fise de lucru in care li se solicita sa gaseasca numarul petalelor florii, sa specifice daca sunt egale ca marime, forma, culoare ( ai aici si matematica), apoi sa oace un joc muzical despre floare ( ai muzica)

Cama asa s-ar desfasura o activitate integrata ( adica pluri si intra disciplinar) la ciclul primar

Dca insa extindem acest proiect la clasele gimnaziale:
- tema va fi abordata in cadrul orei de romana, fie lucrand pe fise de lucru cu itemi specifici pentru nivelul clasei la care se desfasoara, aducand completari din muzica, desen, matematica, psihologie ( bineinteles la nivel de ciclu gimnazial sau liceal)

Explicație:

Alte întrebări interesante