Ed. tehnologică, întrebare adresată de borsalessia6, 8 ani în urmă

2. Împreună cu colegii elaboraţi un portofoliu cu tema...Moda secolului XXI". Documentaţi-vă privind caracteristicile modei masculine şi feminine în anii 1930, 1950, 1970, 2000 Comentați materialele selectate.​


alesiastirbu47024: cu drag!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alesiastirbu47024
2

costumurile bărbătești ale acestei perioade se găseau într o gamă de culori extrem de restrictivă iar croiala și de modelele erau de cele mai multe ore aproape identice. astfel pentru a și împreuna propriul film și aduce un strop de etraveganță și norconformism apariției lor, bărbații apela la puternicul impact ale talelor vestimentare. în acest sens vom impresii neconvențională o putea aduce modelul cravatei culoarea cămeșei dar și detaliile gulerului acesteia lucruri pe care într adevăr făceau diferență și exprimă o personalitatea purtătorului de asemenea imaginea care se vroia transmise era cea a unui bărbat puternic sigur pe el dar deodată cu o atitudine relaxată care e oferea capacitatea de a face față oricărei situații. influența acestui stil vestimentar care a marcat anii 1930 s a propagat din spațiul britanic iar foarte mulți dintre bărbații își cumpărau costumele de la boutiq-urile caselor de modă londoneze. în ceea ce privește înfățișarea masculină a acestei perioade se pune accentul pe lenjeria croielii costumului iar acest lucru fiind o puternic o relație de interpretență cu atitudine relaxantă ce voia transmisă.astfel acesta era mai puțin apretat decât în trecut iar paleta cromatică pentru vestimentația de zi este restrânsă cele mai populare nuanțe fiind graiul și bejul. sacourile se închideau doar la 1 sau la doi nasturi talia era marcată iar croiala pantalonilor era largă și prezentau manetă iar culoarea cămășei era de cele mai multe ori albul. în ceea ce privește tunsoarea părul era aranjat natural uneori fiind întâlnită și cărarea pe o parte și se purtau pălăriile din fetru. vestimentația adresată vieții de noapte era puțin mai sofisticată fiind purtat fracul sau smochinul asortate cu un pantalon de lac.

în acest context a apărut o revistă ce avea drept subiect bonda masculină bărbătească acele perioade numită apare el artist înființată în 1931 și care a prezentat principalul reper de stil pentru bărbați anilor 1930. în anul 1933 redactorii au lansat revista Esquire,iar Apparel Arts a luat forma unui supliment numit Gentleman's Quartete.

biografie: Nanu, Adina, artă, stil, costum, Ed.Noi Media Print, București,2007, Historia.

Corinița? mi-a luat foarte mult sa scriu!


borsalessia6: mulțumesc
alesiastirbu47024: cu mare drag! coroniță?
borsalessia6: nu îmi apare
alesiastirbu47024: ok dă-mi inima măcar
crististirbu02: mulțumesc!
Alte întrebări interesante