Limba română, întrebare adresată de enachedaniela17, 8 ani în urmă

2. Realizează un text, în opt-zece rânduri, in care să descrii jocurile de iarnă ale copiilor, precizând: a) starea vremii; b) pregătirea pentru ieşirea la joacă; c) descrierea locului şi a colegilor de joacă; d) desfăşurarea jocului; e) intoarcerea acasă(vreau de 8 rânduri)

Dau 29 de puncte că atâtea mai am+coroană​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gabisl
1

Răspuns:

Afară ninge liniștit! Eu și fratele meu ne cautam săniile și ne infofolim pentru derdeluș. Ulița este îmbrăcată in straie albe, iar derdelusul este perfect pentru întrecerea cu sănii. Toti copiii sunt nerăbdători. Ne aliniem doi cate doi și începem concursul. Am fost campion. La sfârșit ne-am imbulgarit și am făcut oameni de zăpadă. Spre seara ne-am intors obosiți acasă.

A fost minunat!

Explicație:

Sper să-ți fie de folos!

Răspuns de maratri
2

Răspuns:

De aseară ninge fără oprire. părinții mei spun că demult nu au mai văzut o zăpadă așa de frumoasă.

   Tata a scos din magazie o sanie pe care nu am mai văzut-o demult. Mama pusese pe ea niște lucruri vechi, dar tata a curățat-o și a pregătit-o de joacă.

   Mi-am pus mănușile impermeabile și bocanci. Mama nu m-a lăsat să ies din casă fără căciula cea mai groasă. M-am dus, trăgând sania după mine, la malul încărcat de nea, transformat acum în derdeluș. Victor dintr-a șasea era deja acolo, plin de zăpadă și de veselie. I-am salutat pe toți, părea că sunt ultimul venit, erau băieți și fete de pe stradă mea.

   Stăteam toți la rând și, îndată ce derdelușul se elibera, de dădeam la vale chiuind, călare pe săniuțele noastre. Uneori ne răsturnam cu totul în zăpadă.

  Nu știu când a trecut vremea până la prânz, când tata a venit să mă ia acasă.

Explicație: Ai aici o sugestie din text, care să te inspire să creezi și tu unul similar. Numărul de rânduri poate fi diminuat sau sporit, depinde de ceea ce vrei să adaugi sau să elimini. Succes!

Alte întrebări interesante