Limba română, întrebare adresată de georgianavalenttina, 7 ani în urmă

2. Redactează o compunere despre iarnă, respectând paşii de mai jos şi folosind următoarele cuvinte şi expresii: - ceata fulgilor; zână fermecată; plutesc pe aripa vântului; • roi de albine scânteietoare; . covor pufos ca de vată; • copaci de zahăr: . iaz ca de cristal: cerul ca o oglindă cenuşie; copii zglobii. Pasul 1 → Stabiliți, în clasă, criterii de evaluare a lucrărilor. @ @ Pasul 2 → Întocmeşte un plan inițial al compunerii, acordând atenție fiecărei părţi a acesteia. Pasul 3 → Dă un titlu potrivit acesteia. Pasul 4 → Integrează în compunere şi cuvintele şi expresiile date. Pasul 5→ Respectă: regulile de aşezare în pagină a textului scris: regulile de ortografie şi de punctuaţie. Pasul 6→ Citiți și discutați compunerile. Vei reuşi dacă: întocmeşti un plan initial; propui un titlu potrivit; păstrezi structura unei compuneri şi raportul dintre părțile aceste integrezi cuvintele şi expresiile create; respecți:- regulile de aşezare în pagină a unui text scris: - regulile de ortografie şi de punctuaţie.​ REPEDE PLSSS CA VR SA TERMIN AZI TEMELE ;)))DAU COROANA SI 5 STELE + INIMI​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Vampirul1234
2

I. Introducere

Iarna soseste cu pas sigur, aducand in jurul nostru un peisaj de basm. Atmosfera este incarcata de ceata fulgilor, care inveleste totul intr-o patura alba si pufoasa. In acest decor de poveste, zana fermecata pluteste pe aripa vantului, aruncand cu generozitate peste tot roiuri de albine scanteietoare. Copacii de zahar par a fi imbracati in haine de argint, iar iazul ca de cristal reflecta cerul ca o oglinda cenusie. Copiii zglobii alergau si se bucurau de iarna, ca intr-o poveste.

II. Corpul compunerii

Ceata fulgilor care inconjoara totul este ca o perdea de matase alba, care acopera totul in jur. Este ca si cum intreaga lume ar fi oprita din miscare, in asteptarea magiei iernii. In acest decor, zana fermecata pluteste pe aripa vantului, aruncand cu generozitate peste tot roiuri de albine scanteietoare. Acestea zboara prin aer, ca niste stelute, aducand cu ele o aura de magie si farmec.

Covorul pufos ca de vata acopera totul, oferind un confort si o caldura sufleteasca. Copacii de zahar par a fi imbracati in haine de argint, ca niste printese din povesti. Ei par a fi intineriti de magia iernii, iar frunzele lor sunt acoperite de un strat de gheata care le face sa sclipeasca precum diamantele.

Iazul ca de cristal reflecta cerul ca o oglinda cenusie, creand un peisaj de vis. Este ca si cum intreaga lume ar fi oprita din miscare, in asteptarea magiei iernii. Copiii zglobii alergau si se bucurau de iarna, ca intr-o poveste. Ei aruncau bulgari de zapada unii la altii si se distrau, ca si cum nimic altceva nu ar conta.

III. Concluzie

Iarna este un sezon minunat, care ne ofera oportunitati nenumarate de a ne bucura de frumusetea naturii. Insa, trebuie sa fim constienti de importanta protejarii si respectarii naturii in aceasta perioada. Prin ingrijirea si respectarea naturii, putem pastra magia iernii vie pentru generatiile viitoare. Sa lasam acest sezon sa ne aduca bucurie si sa ne aminteasca de frumusetea si farmecul naturii.


georgianavalenttina: MULTUMESCCCCC PROMIT CA DACA APARE SA ITI DAU COROANA TI O DAUUUUU O MERITIII
anissaexcellent7: Mersi!:)
anissaexcellent7: acum m-am uitat pe text,este foarte bine,doar ca expresiile le-ai cam repetat!:>
Alte întrebări interesante