Limba română, întrebare adresată de ldiotMeg, 7 ani în urmă

20 de puncte SUBIECTUL AL II-LEA Amintește-ți de o drumeție în mijlocul naturii. Prezintă într-o compunere, de cel puțin 150 de cuvinte, o experiență trăită în acest loc, care ți-a dezvăluit o lecție de viață foarte importantă. Integrează în acest text prezentarea unei emoții/ a unui sentiment trăit în timpul drumeției, o secvență descriptivă şi una explicativă. Punctajul pentru compunere se acordă astfel: Conținutul compunerii-12 puncte Redactarea compunerii- 8 puncte (marcarea corectă a paragrafelor-1p, coerenţa textului-1p, proprietatea termenilor folosiți-lp. corectitudine gramaticală-lp, claritatea exprimării ideilor-1p, respectarea normelor de ortografie şi de punctuație-Ip, lizibilitate-lp) Punctajul pentru redactare se acordă doar în cazul în care compunerea are maximum 150 de cuvinte şi dezvoltă subiectul propus. BIBLIOGRAFIE: Monica Radu ş.a., "Pregătire pentru evaluarea națională. Limba şi literatura română. Clasa a VIII-a", ed. Intuitext, Bucureşti, 2021, pag.56-60​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de univers44
0

Într-o zi însorită de vară, am hotărât să merg într-o drumeție în mijlocul naturii, în căutarea unui moment de liniște și conectare cu natura. Am pornit la drum de dimineață, împreună cu un grup de prieteni și un ghid local, care ne-a promis că ne va duce într-un loc aparte, plin de peisaje pitorești și animale sălbatice.

După câteva ore de mers, am ajuns într-o vale împădurită, unde am rămas uimiți de frumusețea naturii care ne înconjoară. Cascada de apă curată, copacii înalți și falnici, iarba verde și florile colorate, toate au format o imagine desprinsă dintr-un tablou. Am început să ne plimbăm prin această lume a naturii, uitându-ne la fiecare detaliu și admirând frumusețea care ne înconjura.

În timpul drumeției, am învățat că momentele simple și frumoase ale vieții sunt cele care contează cel mai mult și că trebuie să ne oprim din când în când pentru a le aprecia. Am realizat că trebuie să fim mai conștienți de lumea din jurul nostru și să încercăm să o protejăm și să o păstrăm pentru generațiile viitoare.

Alte întrebări interesante