Limba română, întrebare adresată de ZaZk11, 9 ani în urmă

 20 Puncte
Aproape toate citatele apartin operei lui Eminescu observand aceste versuri puteti trage o concluzie asupra lexicului poetic emilescian.

”De treci codri de arama”
”Se inalta in tacere dintre rarisea de brazi”
”Se împle cu-ale ei scantei potecile din cranguri”
”Toate pasarile ies din huceag de alunis”
”Cu dumbravile de laur verde si cu lunci de chaiparos”
( Aceste citate scrise aici sunt ale lui Eminescu mai este unul in afara de acesta pe care nu l-am scris fiindca nu aveti nevoie de el... )
20 Puncte


deliapetre13: Ma poti ajuta cu o compunere ca sa arate ca opera textului sa fie de genul liric

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Crynasan
18
Din toate aceste citate, reiese o idee principală despre lexicul poetic eminscian, şi anume, că este unul complex , cu multe figuri de stil (codri de aramă -metaforă; dumbrăvile de laur-epitet) şi cu imagini artistice (Toate păsările ies din huceag de aluniş-imagine artistică vizuală) , aceste două elemente, alături de exprimarea greu imaginabil de reprodus cu aceeaşi graţie, fac ca opera marelui clasic să fie un reper în  lumea poeziei şi nu numai.
Sper că te-am ajutat!
Sfaturi pe viitor:
Când mai ai de comentat ceva de genul:
-leagă-te şi de anumite structuri din text: figuri de stil sau imagini artistice dacă vorbim de lexic, sau anumite verbe, arhaisme, în funcţie de ce ai de comentat
 -nu uita să îţi pui şi amprenta scriind ca încheiere nu neapărat o opinie, ci o observaţie care însă să o scrii mai ,,artistic".
Alte întrebări interesante