Limba română, întrebare adresată de ca816481, 7 ani în urmă

27.Alcatuieste un text narativ în care să incadrezi cât mai multe verbe din lista următoare:a se bosumfla,a se eschiva,a se mândri,a se căciuli,a se grăbi,a se concentra,a se odihni,a se duce,a se întoarce,a se uita,a se mișca,a se rostogoli,a se trezi,a se domoli!!!!!Urgent va rog frumos!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
10

Răspuns:

Odată, era o mică pisică numită Tom. El se mândrea cu blana lui pufoasă și urechile mari. Însă, deși era frumos, Tom era și foarte leneș și se bosumfla deseori.

Un zâmbet îi apăru pe față atunci când văzu un soarece care trecea prin apropiere, dar înainte să aibă timp să se miște, soarecele se eschivă rapid. Tom era uimit și se concentră asupra urmăririi soarecelui, dar acesta dispăruse.

Tom se grăbi să își caute altă distracție și începu să se rostogolească prin iarbă. Era atât de concentrat în jocul lui, încât nu simți că adormise. Când se trezi, era întuneric afară și Tom începu să se căciuli sub un copac, gata să se odihnească.

Dar înainte să poată adormi, auzi un sunet ciudat. Se uită în jur, însă nu văzu nimic. Decise să se ducă să investigheze, însă nu găsi nimic. Tom începu să se întoarcă spre copac, dar se opri când auzi din nou sunetul. Acum, era mai puternic și părea a veni din spatele unui tufiș.

Tom se apropie cu precauție și, în cele din urmă, văzu o mică vulpe care se plângea. Vulpea era rănită și avea nevoie de ajutor. Tom, care era un pisoi tare curajos, a decis să o ajute.

Cu blândețe, Tom se apropie de vulpe și începu să o mângâie până când vulpea începu să se domolească. Tom o luă în brațe și o duse la adăpost, unde o ajută să se vindece. De atunci, Tom și vulpea devin cei mai buni prieteni.

Sper ce te-am ajutat :)


maximturcanu90: ms
ciuciumbogdanyt: ms pisica aia seamănă cu amea:)))
Alte întrebări interesante