Limba română, întrebare adresată de corneliam809, 8 ani în urmă

3+2×3-4
(PS: întrebarea este FAKE doar vă ajut să faceți puncte )​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dedeq237deq
1

Răspuns:

1. Este 1939, Germania nazista, incepe Cel De-Al 2-lea Razboi Mondial. Liesel Merminger merge impreuna cu mama si fratele ei la viitori sai parinti din cauza ca erau suspectati de comunism, dar fratele ei moare pe drum si, prin urmare, sunt nevoiti sa se opreasca in cea mai apropiata statie pt a-l ingropa, loc in care Liesel a furat prima ei carte.

2. Apoi, ajunge la familia ei sociala cu care nu prea se impaca bine la inceput, dar Hans Hubermman, tatal adoptiv, o invata sa citeasca si astfel ajunge sasi iubeasca parintii sociali chiar daca avea indatoriri cum ar fi dusul rufelor.

3. Aceasta se imprieteneste cu Rudy Steiner care devine cel mai bun prieten al ei.

4. La inceput, nu se descurca la scoala, dar pe masura ce cursurile de citit pe care le facea cu tatal sau au inceput sa dea rezultate, a ajuns la nivelul varstei sale si a fost mutata in clasa destinata anilor sai.

5. Se organizeaza un foc de carti, eveniment unde Liesel fură a doua sa carte

6. Hans Hubermman isi tine promisiunea de a ajuta familia Vanderburg si il ascunde pe evreul Max Vanderburg in pivnita sa.

7. Liesel are la inceput rezerve in privinta noului locatar, dar se obisnuieste repede cu prezenta sa.

8. Frau Hermman o lasa pe Liesel sa citeasca in biblioteca sa de fiecare data cand vine sa ia rufele pt spalat.

9. Impreuna cu Rudy, participa la diferite hotii prin imprjurimi, singuri sau ca parte a unei gaști.

10. Max se imbolnaveste si aproape moare, moment in care Liesel isi dovedeste prietenia sa fata de muribund aducandu-i diferite obiecte in speranta ca o sa se insanatoseasca.

11. Nu mult dupa aceea are loc o inspectie a pivnitelor pentru marirea numarului de adaposturi de bombardament, de care familia Hubermman afla in ultimul moment, dar reuseste sa treaca peste eveniment fara nicio problema.

12. Dupa ceva timp urmeaza doua bombardamente, iar in al doilea, Liesel linisteste oamenii din adapost citind dintr-o carte, fapt ce o face pe Frau Holtzapfel sa ii ceara sa vina la ea si sai citeasca.

13. La doua saptamani de la oferta lui Holtzapfel, se tine o parada cu evrei, loc unde Hans Hubermman incearca sa ajute pe unul dintre prizioneri, dar in schimb este biciuit si isi arunca asupra sa suspiciunile oamenilor.

14. Ca urmare a acelui eveniment, Max pleaca din casa Hubermmanilor nevrand sa le pericliteze siguranta.

15. Dupa ceva timp de la intamplare, Hans Hubermman primeste ordinul de a pleca in armata. Acesta este repartizat dupa instructie la LSE, un departament ce se ocupa cu menajarea bombardamentelor.

16. Liesel primeste cartea cu schite facuta de Max de la mama ei adoptiva.

17. La ceva timp de la primirea cadoului, baiatul lui Frau Holtzapfel se intoarce de la Stalingrad si ii povesteste Hotului de Carti cum a murit fratele sau.

18. Nu mult timp dupa aceea Hans Hubermann sufera un accident din care iese cu un picior rupt si, prin urmare, este trimis acasa.

19. Michael Holtzapfel se sinucide spanzurandu-se scriindui mamei sale si un mesaj de adio.

20. Se organizeaza inca o parada cu evrei, dar, la aceasta ocazie, Max Vanderburg se gaseste prin grupul in trecere si Liesel, observandu-l, fuge la el si este pedepsita cu niste lovituri de bici.

21. Drept consecinta a intaplarii cu evreii, Hotul de Carti ii marturiseste lui Rudy despre Max.

22. Liesel viziteaza inca o data biblioteca lui Frau Hermann distrugand o carte. Aceasta isi cere scuze scriind o scrisoare, lucru ce o face pe Ilsa sa o viziteze si sa-i inmaneze o carte goala in caz ca vrea sa se apuce de scris, fapt ce il convinge pe Hotul de Carti sa isi scrie cartea.

23. Cateva saptamani dupa aceea are loc un bombardament care distruge strada Himmel. Hotul de Carti este singurul supravituitor.

24. Liesel se intalneste cu Alex Steiner si amandoi lucreaza in croitoria lui. Dupa ce razboiul ia sfarsit Max o reintalneste pe Liesel care avea sa moara in Sydnei, la o varsta inaintata.

Explicație:

rezumat hotu de carti daca vei avea vreodata nevoie

Alte întrebări interesante