3 a + 4 b = 26 si 2a + b = 29
Adun relatiile si de-acolo nu mai stiu(
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
2a + b = 29⇒b=29-2a apoi trecem sa inlocuim p in ec
3 a + 4 b = 26 ⇒3 a + 4 (29-2a) = 26
3a+116-8a=26
116-26=8a-3a
90=5a
a=90:5
a=18
b=29-2a ⇒b=29-2*18=29-36=-7
Răspuns de
1
Dupa ce aduni relatiile obtii:
5a+5b=55 <=>5(a+b)=55 => a+b=11.
a= (2a+b)-(a+b)=29-11=18.
b=11-a=-7.
5a+5b=55 <=>5(a+b)=55 => a+b=11.
a= (2a+b)-(a+b)=29-11=18.
b=11-a=-7.
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă