Limba română, întrebare adresată de mariaurde, 8 ani în urmă

3. Acum să identificăm: două substantive proprii simple, două substantive proprii compuse, două substantive comune articulate hotărât şi două substantive articulate nehotărât. ​

Anexe:

cosmina2910: ce pagina este?
mariaurde: 33
dianageorgiana794: ai incurcat textele ,nu ai decat un subst propriu
mariaurde: oh-
mariaurde: mersi
cosmina2910: nu am același text la pagina 33

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AnaCh
4

Substantivele proprii simple exprimă nume de persoane, localități, ape și orice alt lucru care poate fi denumit.

  • Exemplu din text: Stetson

Substantivele proprii compuse se referă tot la nume, dar conțin mai multe cuvinte. Doar primul cuvânt se scrie cu literă mare.

  • Exemplu din text: Wild West

Substantivele comune articulate hotărât se referă la obiecte și se scriu cu literă mică (doar dacă sunt la începutul propoziției cu literă mare) și care sunt cunoscute de cei care comunică. Formele articolului hotărât, care apare la sfârșitul substantivului, sunt: -l, -le, -a, -lui, -i, -lor.

  • Exemplu din text: hainele

Substantivele comune articulate nehotărât se referă tot la obiecte și se scriu cu literă mică, însă obiectul despre care se vorbește este mai puțin cunoscut sau necunoscut. Articolul nehotărât se pune înaintea substantivului și are formele un, unui, nişte, unor, o, unei.

  • Exemplu din text: o basma.

Aici găsești un exemplu de substantiv care poate juca ambele roluri, de substantiv comun și propriu: https://brainly.ro/tema/583266?referrer=searchResults

#SPJ1


mariaurde: multumesc!!
AnaCh: Cu plăcere! :)
Alte întrebări interesante