Biologie, întrebare adresată de memetmelisa273, 8 ani în urmă

3 caracteristici despre fermentația alcoolică și 3 caracteristici despre fermentația lactică va roggg

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de kimberlypaola2509
2

Răspuns:

În timpul fermentației alcoolice se observă următoarele fenomene: „fierberea” lichidului în fermentație, formarea „pălăriei” formată din materiile solide insolubile care urcă sub acțiunea CO2, creșterea temperaturii, ce trebuie mereu controlată, augmentarea gradației alcoolice proporțional cu diminuarea zahărului, diminuarea densității, schimbarea culorii și degajare de arome noi.

Fermentația este sensibilă la temperatură (cald sau frig) și la inhibiție prin produsul principal de reacție alcool.

Este un proces care a fost observat din cele mai vechi timpuri, dar doar lucrările lui Pasteur din secolul al XIX-lea au abordat explicarea mecanismului. El este cel care a demonstrat ca fermentația nu se produce prin efectul aerului asupra zaharurilor, ci în prezența levurilor.(pt ferm.alcoolica)

Fermentația lactică este un proces biologic, în care glucidele precum glucoză, fructoză, lactoză și zaharoză sunt convertite în energie celulară, iar metabolitul rezultat este acidul lactic.[1][2] Reprezintă forma anaerobă a respirației, care are loc în unele bacterii și celule animale, precum celulele musculare, în lipsa oxigenului.

Fermentația lactică are o mulțime de aplicații. Prin această metodă sunt produse astfel de alimente precum iaurtul sau varza acră. De asemenea, în urma fermentării lactice a zahărului, sunt produse crampele stomacale.

Alte întrebări interesante