Limba română, întrebare adresată de mirunaalexe, 8 ani în urmă

3. Citeşte fragmentul din Povestea Cărțil Roz. Continuă ultima replică folosind cuvintele tale. Cu ocazia aniversării, Teo a primit o carte frumoasă de povești cu prinți și prințese. Copertele cărţill erau roz așa, ca şerbetul de zmeură pe care i-l făcea bunica el, vara. Filele aveau chenare ro literele mari aveau fiecare un desen frumos, lar literele mici erau scrise cu cerneală de culoarea trandafirilor de dulceață. Fetița a îndrăgit-o de la început, a numit-o Cartea Roz şi a aşezat-o pe unul dintre rafturile bibliotecii sale. Între celelalte cărţi, Cartea Roz statea ţanţoşă. Spre seară, Teo, obosită după cât petrecuse la aniversare cu prietenii, s-a dus să se culce. Și n bibliotecă venise seara, iar cărțile erau cufundate în întuneric. Cărțile îşi închiseseră paginile, ca nişte fluturi obosiți, și căscau. Deodată, un glas subţire şi străin se auzi în bibliotecă. - Nu mă mai împinge, prăfuito, că acum te dau jos de pe raft! Cartea Roz era cea care vorbise. Se certa cu o altă carte cu povești despre zmei, spiriduşi şi vrăjitoare. Aceasta din urmă era o carte groasă, cu coperte maronii, roase pe la colturi, iar în interior, filele îngălbenite, scrise cu liere de mână, aveau din loc în loc colţurile îndoite, - Îmi murdăreşti de praf rochița mea de zână, continuă deranjată Cartea Roz. - Poate vrei să te închid pe loc într-un turn, interveni un zmeu cu glas gros. Vocea se auzea exac din cartea care fusese numită prăfuito. - Ce, crezi că dacă suntem într-o carte mai veche nu ne îndrăgeşte şi pe noi Teo? - Nu vă mai certaţi! 4. Completează Dulapul cu notițe cu informatiile solicitate, respectân. va rog repedee ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Mattyz
4

Teo a spus auzind cărțile ca se cearta. Va 8ub3sc pe toate, iar atitudinea ta, Carte Roz, nu te face mai buna decât celelalte! A spus fata supărată pe cartea care se certa.

Cărțile și-au luat un moment de tăcere, iar fata tocmai realizase ca acestea au vorbit. A ignorat acest fapt, și le-a mai spus odată ca le iubește pe toate egal. După accesa, s-a dus la somn, obosită.

Alte întrebări interesante