Limba română, întrebare adresată de biancastrachinescu88, 8 ani în urmă

3. Lynda Mullaly Hunt – Ca peștele în copac

Prezintă, în 25-35 de rânduri (250-350 de cuvinte), personajul preferat.
În prezentare, vei include:
- cel puțin trei date de identificare a personajului (nume, vârstă, ocupație, portret fizic etc.);
- cel puțin trei trăsături morale, pe care le vei ilustra cu secvențe din text;
- opinia ta despre personaj.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AnaCh
2

Pentru rezolvarea acestei cerinte ai de scris un text argumentativ scurt (250 – 300 cuvinte – in programul Microsoft Word poti afla cu usurinta in partea de jos, in stanga, cate cuvinte contine documentul tau alaturi de celalalte informatii privind pagina la care te afli si limba in care redactezi).

Textul argumentativ are o serie de caracteristici:

  • Structura textului presupune o introducere, un cuprins si o concluzie;
  • Parerile subiective pe care ti le exprimi trebuie sa se bazeze pe argumente (poti oferi surse care sa iti sustina opinia prin trimiterea la autori consacrati, oameni de stiinta, specialisti renumiti etc.);
  • Foloseste cate un paragraf pentru fiecare idee argumentata.

Din opera „Ca pestele in copac” de Lynda Mullaly Hunt poti alege orice personaj ti-a placut si pentru care exista suficiente informatii care sa iti permita sa raspunzi cerintei. De exemplu, poti alege personajul principal Ally sau profesorul Daniels care o ajuta sa isi depaseasca barierele disfunctiei neurologice.

In introducere poti spune care este personajul preferat din aceasta opera, folosind expresii de tipul „In primul rand...”, „Mai intai...” si oferind informatii de identificare a personajului (nume, varsta, ocupatie, aspect fizic etc.) conform cerintei.

Cuprinsul poate fi format din trei paragrafe pentru ca cerinta exercitiului presupune sa extragi din text trei trasaturi morale sustinute de citate; fiecare paragraf ar trebui sa aiba cel putin 3 randuri, fiind dedicat unui argument pentru care preferi acest personaj. Expresiile pe care iti sugerez sa le folosesti sunt „In al doilea rand...”, „Parerea mea este ca...”, „In opinia mea...”. Exemple de trasaturi morale: empatic, optimist, perseverent, prietenos, bun.

Pentru concluzie iti recomand expresii de tipul „In concluzie”, „Asadar”, „In incheiere” pentru a iti exprima si sustine inca o data motivul pentru care preferi respectivul personaj. Motivele pot fi variate: pentru ca personajul respectiv ajuta la constientizarea impactului pe care il au cuvintele asupra noastra sau ca ne aduce aminte inca o data ca fiecare om este diferit si deosebit in felul sau, iar comparatiile cu ceilalti ne pot face mult rau.

Iata si aici un model de text argumentativ scurt: https://brainly.ro/tema/219454?referrer=searchResults

#SPJ1


biancastrachinescu88: Mersi dar eu voiam deja făcut textul
AnaCh: Un text gata făcut nu te ajută cu adevărat. Ai încredere în tine, îl vei face foarte bine!
Alte întrebări interesante