Limba română, întrebare adresată de coocie2006, 8 ani în urmă

3 opere literare, exemple. Titlul+autorul, tema si ideea principala a operei! (Daca se poate una pentru "Ce te legeni codrule?" De M.Eminescu)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de EagleEyes
111

Salut !

❁❁❁❁❁

Opera literară „ Lacul ” de Mihai Eminescu este o poezie definitorie pentru viziunea autorului cunoscut asupra iubirii și a naturii. Ca specie este o idilă clasică complicată în spirit romantic prin intensitatea visului de dragoste. Eul poetic ce aspiră spre o iubire infinită proiectând pe fundalul unei naturi feerice o poveste de dragoste ideală, în care gesturile celor doi îndrăgostiți se împletesc într-un ritual al înțelegerii și al armoniei depline.

Opera literară „ Ce te legeni ... ” scrisă de Mihai Eminescu este o poezie lirică în care autorul își exprimă sentimentele în mod direct pentru natură și pentru starea de melancolie exprimată sau provocată de scurgerea timpului, iar titlul se află în concordanță cu tematica acesteia, enunțând un element natural „ codrul ”.

Opera literară „ Fântâna ” scrisă de Alexandru Macedonski  are ca temă generală condiția nefericită a poetului într-o societate superficială, incapabilă să îi înțeleagă și să îi aprecieze opera. Poezia insistă asupra raportului om și natură, armonie și suferință, fântâna fiind parte din fiecare. Aceasta își trage sevele din natură, dar nu poate fi reală decât cu ajutorul omului.

Genul literar în care se încadrează poeziile de mai sus este genul liric în care autorul transmite în mod direct gândurile, sentimentele și emoțiile, prin intermediul eului liric și al procedeelor artistice ( figuri de stil și imagini artistice ).

Ți-am atașat mai jos fiecare operă literară:

Anexe:
Alte întrebări interesante