3. Utilizând formulele de calcul prescurtat, calculaţi:
a) (x-2)³ =
b)16|49- a^2
c) (0,2-3x) (0,2 + 3x) =
d) (2 + 3x)²=
e) a³ + (2b)³ =
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
Explicație pas cu pas:
a)(x-2)³=x³-6x²+12x-8
b)16|49-a^2=(4|7-a)(4|7-a)
c)0,2+3x)(0,2-3x)=0.04-9x^2
d)(2+3x)^2=4+12x+9x^2
e)a^3+(2b)^3=(a+2b)(a^2+2ab+4b^2)
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă