Matematică, întrebare adresată de alinapavalachi, 9 ani în urmă

(√3a - √3b)(√3a+ √3)b= la sfirsit e la puterea b

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de simonamaria36
1
= b (√3a² - √3b²) = √3ab² - √3ab² = 9√3ab² = 3√3ab²

alinapavalachi: Da cum ai facut?
simonamaria36: acel exercitiu este dintr'o formula .. formula fiind (a+b)(a-b) = a la patrat - b la patrat , am inmultit fiecare termen si am obtinut raspunsul dat !
alinapavalachi: Am inteles
alinapavalachi: Da de ce tio dat 9√3ab la puterea 2 doar √3ab2-√3ab2= nu da ab2
simonamaria36: radical din 9 este 3 !!!
alinapavalachi: Eii mai pi scurt mersi totdeanu nam pre inteles
simonamaria36: (y)
Alte întrebări interesante