3x= -5y ,aflati:
4x+y supra -x+3y
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
x/y=-5/3
(4x+y)/(-x+3y)=(4x/y+1)/(-x/y+3)=
=(4*(-5/3)+1)/(5/3+3)=(-20+3)/(5+9)= -17/14
altfel;y=-3x/5
(4x-3x/5)/(-x-9x/5)=17x/(-14x) =-17/14
Obs
In ambel cazuri am simplificat numitorii direct
(4x+y)/(-x+3y)=(4x/y+1)/(-x/y+3)=
=(4*(-5/3)+1)/(5/3+3)=(-20+3)/(5+9)= -17/14
altfel;y=-3x/5
(4x-3x/5)/(-x-9x/5)=17x/(-14x) =-17/14
Obs
In ambel cazuri am simplificat numitorii direct
Răspuns de
0
Ai rezolvarea in atasament:
Anexe:
Utilizator anonim:
Hmm, iar am gresit ceva -.-
Alte întrebări interesante
Istorie,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Geografie,
9 ani în urmă