Matematică, întrebare adresată de cocierimihai, 8 ani în urmă

4. Adu la forma mai simplă: AJUTOR+++​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ruxandraa1
0

A(y)=(y-3)(2y+5)+9(y+2)(y^{2}-2y+4 )=\\A(y)=2y^{2}+5y-6y-15+9y+18(y^{2}-2y+4 )\\A(y)=2y^{2}+8y-15+18y-36y+72\\A(y)=2y^{2}+26y-36y+57\\A(y)=2y^{2}-10y+57

B(y)=y(y^{2}+3y )+(2y-1)^{2} \\B(y)=y^{3}+3y^{2}+4y^{2} -4y+1\\B(y)=y^{3}+7y^{2}-4y+1\\

A(y)-B(y)=2y^{2}-10y +57-(y^{3}+7y^{2}-4y+1  )\\A(y)-B(y)=2y^{2}-10y+57-y^{3} -7y^{2} +4y-1\\A(y)-B(y)=-5y^{2}-y^{3}+4y-1\\A(y)-B(y)=y(-5y-y^{2}+4 )-1

Alte întrebări interesante