Studii sociale, întrebare adresată de andreea5213, 8 ani în urmă

4 Citește textul următor apoi răspunde la întrebări : a) care crezi că sunt câteva elemente de patrimoniu din trecut importante pentru prezent b cum îți imaginezi că ar arăta viața oamenilor de acum 20 de ani 30 de ani sau 50 de ani​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farfuridi1234
0

a) manuale scolare, machete, schițe, catalog, condica, cladirea scolii

b) Acum 20 de ani viața oamenilor din Romania arata mult mai reala deoarece internetul abia lua amploare iar computere utilizate in scop personal erau foarte putine folosite doar de patura intelectualilor, in rest computerele se foloseau in intreprinderi si firme pentru programe contabile.

Acum 30 de ani viata oamenilor din Romania era un haos. Era imediat dupa caderea regimului comunist. Fiecare interpreta libertatea in felul sau si in cel pe care-l intelegea de la televizor. Unii au protestat la locurile de munca, altii si-au dat demisia, altii nu-si mai dadeau interesul sa munceasca si nu-si mai luau responsabilitatile in serios. Unii au devenit comerciati: plecau intr-o tara vecina, cumparau ce se cauta aici si vindeau. Internet nici nu exista, iar computerele erau doar la intreprinderile mari, iar pentru a le putea utiliza era nevoie sa scrii cod per un ecran negru.

Acum 50 de ani viata Romanilor era asezata deoarece regimul comunist avea fabrici, cooperative agricole si alte cele, iar oamenii care terminau liceul sau facultatea isi gaseau rapid de munca. Munceau multi oameni si mult pentru a trimite la export produsele. Dezvoltarea industriei s-a facut prin imprumut de la Banca Mondiala, iar acel imprumut trebuia acoperit. Drept consecinta viata majoritatii romanilor era foarte grea. Nu se gaseau produse asa diversificate, iar in unele cazuri nu se gasea nici strictul necesar.  

Alte întrebări interesante