Limba română, întrebare adresată de amaliaalexe, 8 ani în urmă

40 Descrie, în 70-90 de cuvinte, un peisaj
de primăvară, folosind personificări și
comparații. În compunerea ta, vei avea în
vedere:
să întocmești, mai întâi, un plan;
- så numești tema;
-să precizezi detalii ale aspectelor descrise;
să utilizezi personificări și comparații pe
care le vei sublinia;
să-ți exprimi trăirile, sentimentele față de
anotimpul descris;
În timp ce lucrezi, poți asculta Valsul
primăverii
, de Chopin.
Am mai pus întrebarea,.. Va rooog! Cei care știu personificări le și comparatiile(dacă puteți și sa le îngroșati)... Puneți-vă în locul meu!!
STELE ,INIMA,PUNCTE,ABONARE SII.. COROANA PENTRU CEL MAI BUN RASPUNS!!! ♥️✨♥️❤️❤️❤️♥️✨✨✨✨✨​ ​


amaliaalexe: mulțumesc c ava uitați!
amaliaalexe: sunt disperata
girlsugar933: Cu placere, oricand!!♡♡
amaliaalexe: ♥️
amaliaalexe: ♥️♥️♥️♥️

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de girlsugar933
7

Răspuns:

Soarele de la țară

Mereu, in fiecare dimineata, ma trezesc obosit/a, desi, soarele care imi bate la geam, ma face sa am energie, si sa nu ma mai gandesc la oboseala. Dupa ce ma imbrac, ma spal si mananc, ma duc afara pentru a ma juca impreuna cu prietenii mei. Foarte frumos, soare arzator, vant linistitor, iarba verde si deasa, si, evident, distractia cu prietenii. In fiecare zi e multa distractie si zgomot, din cauza noastra, evident. Cand am prietenii ocupati si nu pot sa iasa afara, ma plimb prin gradina, si vizitez animalele care imi zambesc mereu cand ma vad. Avem graini pentru oricine, gaini, porci, vaci, oi. Casuta catelului si a pisicii, custile papagalilor, avem loc pentru orice si oricine. Cea mai frumoasa parte din zi este cea cand soarele apune, este un soare atat de frumos, parca mai frumos decat cand rasare, desi nu le pot compara, si rasaritul si apusul sunt extrem de frumoase. La apus mereu ma uit cu bunica, inainte de masa, dimineata parca imi bate soarele la usa si ma cheama afara sa ma uit la el si sa ma joc impreuna cu el si prietenii mei.

Sper ca te am ajutat, succes!!♡♡♡


girlsugar933: gradini* scuza ma
amaliaalexe: mulțumesc pentru ajutor, dar ar fi trebuit niște comparații și nu prea îmi dau seama care sunt personificările.. ✨♥️♥️❤️❤️nu vreau sa par nemulțumita.. scuze!!! ❤️✨
Alte întrebări interesante