5-3x=x+1 rezolvați ecuația
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
5-3x=x+1
Aceasta ecuatie are necunoscutele in ambii membri deci poate fi efectuata prin metoda balantei si facem astfel:
5-3x=x+1
-----------------
-x -x
5-2x=1 (acum poate fi efectuata prin mersul invers)
2x=5+1
2x=6
x=6:2
x=3
Sper ca te-am ajutat!
Oriest
Aceasta ecuatie are necunoscutele in ambii membri deci poate fi efectuata prin metoda balantei si facem astfel:
5-3x=x+1
-----------------
-x -x
5-2x=1 (acum poate fi efectuata prin mersul invers)
2x=5+1
2x=6
x=6:2
x=3
Sper ca te-am ajutat!
Oriest
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă