Matematică, întrebare adresată de eeeeeeeeeeeeeeeeeee, 9 ani în urmă

-5/6-1/6*(2/3)^-2 Va roooog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de SignOfTheTimes
3
Salut,

-5/6-1/6•(2/3)^-2 =
-5/6-1/6•(3/2)² =
-5/6-1/6•9/4
-5/6-9/24 = -20/24-9/24 = -29/24.


Succes! :3
Răspuns de Rayzen
7
 \dfrac{-5}{6}- \dfrac{1}{6}\cdot \Big(\dfrac{2}{3}\Big)^{-2} = \dfrac{-5}{6} -\dfrac{1}{6} \cdot \Big(\dfrac{3}{2}\Big)^{2} = \dfrac{-5}{6}-  \dfrac{1}{6}\cdot  \dfrac{3^2}{2^2} =  \dfrac{-5}{6} -  \dfrac{1}{6}\cdot  \dfrac{9}{4} =  \\   \\ =\dfrac{-5}{6}-  \dfrac{9}{24} =  \dfrac{-5\cdot 4}{24}-   \dfrac{9}{24} =  \dfrac{-20-9}{24}  =  -\dfrac{29}{24}

Rayzen: Am gresit.
Rayzen: Modific..
Rayzen: gata
Alte întrebări interesante