Matematică, întrebare adresată de 88aidaandreea, 9 ani în urmă

5.Calculati , utilizând formulele de calcul prescurtat:
a) ( 1+a)^2+(2+a)^2+(3+a)^2=
b)(x-2y)^2+(x-2y)•(x+2y)=
c)(3x-2)^2+5x(x-3)=
d)(3x+y)^2+(x-y)(x-y)=
e)(1-3y)^2+(1+3y)^2-18y^2=
f)((a^2+b^2)-(a^2-b^2)=

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3
a)1+2a+a^2+4+4a+a^2+9+6a+a^2=
3a^2+12a+14
b)x^2-4xy+4y^2+x^2-4y^2=
2x^2-4xy
c)9x^2-12x+4+5x^2-15x=
14x^2-27x+4
d)9x^2+6xy+y^2+x^2-y^2=
10x^2+6xy
e)1-6y+9y^2+1+6y+9y^2-18y^2=
2
f)a^2+b^2-a^2+b^2=2b^2
Alte întrebări interesante