Geografie, întrebare adresată de minicanu2000, 9 ani în urmă

5 curiozitati din argentina si brazilia din fiecare

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ionelaburca29
3

 

Curiozitati despre Brazilia

 

-Inainte, regiunea de sud-est a Braziliei a fost acoperita de o padure deasa. Astazi, aceasta regiune este cea mai populata din tara si gazduieste principalele orase din Brazilia.

 

 

-Varietatea animalelor ce traiesc in Brazilia este mai mare decat in orice alta tara din lume. Diferitele zone climatice din Brazilia sunt locatia a peste 600 de specii de mamifere, 1600 de specii de pasari, 1500 de specii de pesti si 100000 de specii de insect.

 

-Cea mai mare zona umeda din lume, cunoscut sub numele de Pantanal, se gaseste in Brazilia. Aceasta zona este marcata de prezenta unor insule mici si lagune inundate.

-Se credea ca asiaticii au format imensa natiune a Braziliei. Cu toate acestea, in conformitate cu noi probe, au fost gasite urme de asezari mai vechi (aproximativ cu 32 mii de ani in urma).

 

-Prima incercare a brazilienilor de a infrange regimul portughez a fost facuta in 1789. Desi rebeliunea a fost zdrobita, a luat nastere o miscare spre libertate. In cele din urma, in 1822, Brazilia a atins statutul de stat suveran. Insa expulzarea regelui s-a realizat abia in 1888.

 

-Brazilia este faimoasa pentru inclinatia pentru fotbal si pentru renumitele plaje din Rio De Janeiro, printre alte lucruri. O atractie deosebita o reprezinta Carnavalul de la Rio de Janeiro, faimos in intreaga lume.

Curiozitati din Argentina

-Jucatorul de fotbal argentinian retras Maradona are propria religie creata de fanii sai.

-Pasta de dinti Colgate se traduce in spaniola argentiniana prin „Du-te si te spanzura”.

-In 1938, 15 000 de argentinieni au sarbatorit in Buenos Aires anexarea Austriei de catre Germania.

-Intre 1974 si 1983 peste 30 000 de oameni au disparut in Argentina, majoritatea dintre ei fiind ucisi de junta militara argentiniana.

-Bombardarea AMIA (Societatea Mutuala Evreiasca din Argentina) din Buenos Aires din 1994 a fost unul dintre cele mai mari atacuri teroriste din America de Sud, ucigand 85 de oameni.


minicanu2000: mersi
Alte întrebări interesante