Limba română, întrebare adresată de micaputa72, 8 ani în urmă

5. Formulează răspunsuri la următoarele întrebări care vizează personajul principal din textul dat: a. Din ce cauză a naufragiat Robinson Crusoe? b. Care au fost primele acţiuni pe care le-a întreprins pentru a supravieţui? c. Unde se adăposteşte? d. Cum încearcă să supravieţuiască pe Insula Deznădejdii? e. De ce vrea să înalțe împrejmuirea?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pastorvandana4
21

Răspuns:

a. Robinson Crusoe pleacă pe mare împotriva voinței părinților săi și în ciuda neîncrederii căpitanului navei în virtuțile sale marinărești , pornește cu un vas spre Africa , doar pentru pasiunea sa de a călători , devenind singurul supraviețuitor care ajunge pe insula Deznădejdii.

b. .El a manifestat perseverenta căutând orice mijloace pentru a supraviețui , și a învățat să facă pâine si să prăjească pești .

c. Se adăpostește pe o insulă necunoscută lui.

d. Cu timpul , Robinson se acomodează acestor condiții de viață si își construiește un adăpost , face o ferma in care îmblânzește capre sălbatice , mai face unelte si haine , iar cu timpul își face prieteni , aceștia salvându-i din mâinile canibalilor.

e. Acesta se hotărăște să plece în orașul său natal cu căpitanul Vineri !

Sper ca te-am ajutat ! Coroană?

Alte întrebări interesante