Matematică, întrebare adresată de DariaAndreea22, 9 ani în urmă

5 Probleme de logica.


CiprianCippy: un cocos ata cu un picior pe franta si cu unul pe România.Unde cade oul?multe ca aata le gasesti peinternet daca cauti teste de logică

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DariaaElena
5
Din pacate pot sa iti ofer doar una. Trebuie sa scapi, sa alegi una dintre variantele: 1. O casa in flăcări 2. Niste banditi care vor sa te omoare 3.Un leu care este nemancat de 10 luni Care varianta este corecta pentru a scăpa cu viata. Răspuns. 3 - Daca leul este nemancat de 10 luni, asta inseamna ca este mort!!!
Răspuns de Meridianul04
10
1) pe marginea unui lac stateau : oaia, varza si lupul cum puteau sa traverseze lacul stiind ca  poti sa ei in barca doar câte un personaj si nu uita ca lupul poate maninca oaia, dar ea poate manca varza.
(raspuns: duci mai intai oaia , ta intorci dupa lup, il duci si pe el ,te intorcandu-te ei si oaia inapoi, o lasi si ei varza, iarasi te intorci dupa  oaie.)
 2) Cum poti numi 5 zile ale saptamanii fara a spune denumirea lor sau vreo  data.
(raspuns: alaltaieri, ieri, azi,maine, poimaine)
3) lnchipuieti ca esti pilotul unui avion, mergi 2 ore asupra norilor, apoi jumate de ora sub nori. Cati ani are pilotul ?
(raspuns: tu esti pilotul si tu spui cati ani ai.)
4)lmagineazati ca esti intr-o cladire cu 7 etaje, tu esti la ultimul etaj,iar cladirea de jos incepe sa arda, cum te salvezi ?
(raspuns: simplu, te opresti din imaginat.)
5) lmagineaza-ti ca conduci un autobuz, acolo sunt 7oameni, la prima statie au urcat 14, la urmatoarea au coborat 12 si au urcat 3, la urmatoarea au urcat o clasa de elevi si au coborat  33 oameni,la urmatoarea au coborat 13 elevi si au urcat 6 femei, la ultima statie a ramas in autobus o singura persoana. La cate statii a calatorit transportul si citi ani are soferul?
(raspuns:5 si tu spui cati ani ai)

Meridianul04: sper ca te-am ajutat, succes
DariaAndreea22: Multumesc mult !
Meridianul04: multumesc pentru coroana
Alte întrebări interesante