Limba română, întrebare adresată de anaparfene8, 8 ani în urmă

5. Redactează o compunere cu titlul ,,Vestitorul primăverii", în care să integrezi expresiile: lui, baba Iarna este alungată, clinchet sfios de clopoţel. a scos timid capul de sub plapuma argintie, vânt primăvăratic, primele raze vioaie ale soare- Ai în vedere criteriile: . coerenţa acţiunii, cu integrarea expresiilor date; respectarea orto- grafiei și a punctuației; aspectul lizibil al scrisului.

DAU COROANĂ!!!! VĂ ROG AJUTAȚIMĂ!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaP
17

Compunerea este o lucrare scrisă alcătuită din mai multe propoziții, urmând o ordine logică despre un anumit subiect.

În cazul nostru:  „Vestitorul primăverii”

  • În sfârșit baba Iarnă este alungată. Primele raze vioaie ale soarelui își fac apariția și ne încălzesc inimile dornice de căldura lui. Totul învie și prinde culoare, iar vestitorul primăverii, ghiocelul, a scos timid capul de sub plapuma argintie. Copacii se trezesc din amorțire și încep să împrăștie mireasma, iar un vânt primăvăratic suflă să alunge frigul iernii. Toate prind un contur frumos și se trezesc din somn, înflorind. Auzim un clinchet sfios de clopoțel care ne îndeamnă să savurăm din plin natura.

După modelul acesta, poți să realizezi propria compunere.

Adaugă și alte propoziții.

Poți să creezi o compunere descriptivă, prin care să descrii natura și frumusețea acesteia sau poți să faci o compunere narativă prin care să povesteși și o întâmplare, să ai o acțiune, personaje.

Spor!

Alte întrebări interesante