Matematică, întrebare adresată de ionelaserbam, 8 ani în urmă

5p 2. Se consideră expresia E(x) = (x - 2)2-2(x + 3)(x - 2) + (x + 3), un
(2p) a) Arătaţi că (x + 3)(x - 2) = x² + x-6.
(3p) b) Demonstrați că E(x) este număr pozitiv, pentru orice număr rea​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Julia15Xd
13

Răspuns:

2.

E(x)=(x-2)*2-2*(x+3)(x-2)+(x+3)

=2x-4-2(x^2-2x+3x-6)+x+3

=2x-4-2x^2+12+x+3

E(x)=-2x^2+x+11

a) (x+3)(x-2)=x^2-2x+3x-6

=x^2+x-6

b) Demonstrație, n=1

E(1)= -2*1^2+1+11

E(1)= -2+12

E(1)= 10 ,,A"

CU PLĂCERE UwU

Alte întrebări interesante