Informatică, întrebare adresată de bossuu55, 8 ani în urmă

6 Sfaturi pentru folosirea calculatorului

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de giuliaraisa112
2

Răspuns:

1. Curăţenie periodică

Praful pătrunde peste tot, ajungând chiar până şi pe circuitele sau ventilatoarele din interiorul calculatorului. În zonele cele mai importante se acumulează destul praf şi ar fi minunat dacă din când în când, acestea vor fi curăţate. Stratul de colb creşte treptat, fapt ce împiedică tot mai mult şi mai mult răcirea, afectând buna funcţionare a acestuia. Se recomandă să se utilizeze spray-urile cu aer comprimat, speciale pentru îndepărtarea prafului. Poate fi utilizat un aspirator, care va arunca praful spre exterior, nu în interior. Dacă nu eşti sigur, atunci adresează-te la specialişti pentru o curăţare profesională.

2.NU îţi dezvălui parola nimănui!

Niciodată nu spune prietenilor despre parola ta, nici măcar să nu o notezi pe ceva. Parola trebuie să fie un lucru privat şi confidenţial şi nimeni nu trebuie să o ştie, nici măcar să o vadă. Dacă intenţionezi să o notezi undeva, preferabil să o laşi de forma '******', care să-ţi amintească numărul de caractere, care poate fi un indiciu bun dacă ai mai multe parole pentru mai multe conturi, aşa cum ar trebui.

3. NU te panica!

Dacă eşti cineva care se panichează uşor, atunci eşti ţinta favorită a atacurilor de tip Scareware. Unele programe sunt programate să îţi spună cât de mult este infectat calculatorul tău; infecţii pe care de fapt nu le ai. Şmecheria aici este să te facă să cumperi aplicaţii care pretind că te scapă de aceste infecţii, dar în fapt nu fac nimic. Aşa că nu te panica. Fă rost de un antivirus de încredere, fă o scanare completă de sistem şi lasă antivirusul să-ţi spună dacă există probleme.

4.NU uita să blochezi calculatorul atunci când te îndepărtezi de el!

Asigură-te că nimeni nu atinge calculatorul în afară de tine. Dacă îţi formezi obiceiul de a bloca sistemul de operare ori de câte ori nu eşti în faţa tastaturii, atunci te vei asigura de faptul că nu se mai foloseşte nimeni de calculator. Trebuie să-ţi protejezi lucrurile; nu te poţi încrede în colegi, prieteni şi alţi oameni din jurul tău.

5.NU păstra lucruri inutile!

Deşi astăzi hard disk-urile sunt destul de mari, nu este recomandat să păstrezi toate programele inutile. Dacă ştii ca ai 10 programe pe care nu le-ai mai utilizat în ultimele 3 luni, atunci şterge-le. Păstrându-le nu este doar risipă de spaţiu, dar pot duce şi la probleme de securitate. Cine ştie, poate într-o zi acele programe vor avea o vulnerabilitate care poate fi exploatată.

6.NU activa orice!

Din când în când, ar trebui să fii foarte sigur  pe ceea ce vrei să faci. Dacă vrei să faci share la un fişier anume, atunci fă share pur şi simplu. Nu face share la întregul folder care conţine fişierul sau la întreaga partiţie. Dacă vrei să faci share doar cu o persoană anume, atunci fă doar cu acea persoană. Nu share-ui cu toată lumea. Încearcă să ştii ce faci şi nu activa sau permite orice pe calculatorul tău.

Sper că este de ajutor!

Răspuns de ms154
2

Răspuns:

Reguli de lucru la computer

Găsiți postura potrivită. Și anume: direct vizavi de ecran, partea de sus a monitorului la nivelul ochilor sau puțin sub.

Observați distanța de la ochi la monitor - 55-60 cm (lungimea brațului). Partea inferioară a monitorului trebuie înclinată la un unghi ușor față de utilizator (adică puțin mai aproape).

Alegeți un scaun confortabil pentru a lucra la computer. Este de dorit ca acesta să fie un scaun ergonomic (ortopedic) cu cotieră și tetieră.

Înălțimea scaunului scaunului (scaunului) trebuie să fie astfel încât mâinile așezate pe tastatură să fie orizontale.

Luați pauze de 15-20 de minute la fiecare oră. O pauză în care doar navighezi pe internet sau te joci pe computer nu contează.

Urmăriți-vă respirația: ar trebui să fie uniformă, fără întârziere.

Faceți exerciții oculare cât mai des posibil.

Explicație:

Alte întrebări interesante