Matematică, întrebare adresată de florineldumitra2012, 8 ani în urmă

7. Barați varianta greşită de rezolvare: a-(b + c) = a - b + c sau a-b-c x-(y - z)=x-y +z sau x-y-z ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iamale47
1

a-(b+c)=a-b-c (prima e greșită, a doua e corectă)

x-(y-z)=x-y+z (prima e corectă, a doua e greșită)

  • - în fața parantezei schimbă semnele din paranteză: dacă în paranteză avem + (ca în primul exercițiu), va deveni -, iar dacă în paranteză avem - (ca în al doilea), va deveni +.
Alte întrebări interesante