Matematică, întrebare adresată de milearaul123, 8 ani în urmă

7 Efectuați, reducând termenii asemenea:
2
2
a-x+
5
e 2,3m + 7,7m;
12√3x +8√3x;
12
5
-14y+y";
7
5%;
f 1,5m²x-3,5m²x;
1x√12-x√√27;
b
a 11a 11a.
7 7
7
g 0,085am +0,915ma;
k-2a√18+ 3a√√8;
3b 2b 13b
5 20
+
4
h 2,(3)a-1,1a-1,(2)a;
1-√45b+b√125-√56.

Anexe:

Llamascuipacioasa: de care ex din poza ai nevoie?
milearaul123: Ex 7

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Llamascuipacioasa
5

7.

a)

 -  \frac{10}{5} x =  - 2x

b)

 -  \frac{5}{5} y =  - y

c)

 -  \frac{21}{7} a =  - 3a

d)

 \frac{3b}{4}  -  \frac{2b}{5}  +  \frac{13b}{20}  =  \frac{9b - 8b + 13b}{20}  =  \frac{14b}{20}  =  \frac{7b}{10}

e) 10m

f) -2m²x

g) 1,000 am = am

h)

 \frac{23 - 2 }{9} a -  \frac{11}{10} a -  \frac{12 - 1}{9} a  \\ =  \frac{21a}{9}  -  \frac{11a}{10}  -  \frac{11a}{9}  \\  =  \frac{21a}{9}  -  \frac{11a}{9}  -  \frac{11a}{10} =   \\   = \frac{10a}{9}  -\frac{11a}{10}  =  \\  =  \frac{100a - 99a}{90}  =  \frac{a}{90}  = 0.0(1)a

i) 10√3 x

j) x√12 - x√27 = x•2√3 - x•3√3 = 2x√3 - 3x√3 = -x√3

k) -2a√18 + 3a√8 = -2a•3√2 + 3a•2√2= -6a√2 + 6a√2 = 0

l) -√45b + b√125 -√5b = -3√5 b + 5b√5 -√5 b = -3√5 b -√5 b + 5√5 b = -4√5 b +5√5 b = √5 b


milearaul123: Mersi
mateimirel32: ms
Alte întrebări interesante